Filmpjekijken TV: Interview Fury

Geplaatst: door de redactie

Eerder deze week kon je al ons verslag van de Nederlandse première van Fury en een interview met regisseur David Ayer en hoofdrolspeler Logan Lerman zien. Vandaag hebben we een follow-up waarin ook acteurs Shia LaBeouf, Michael Peña en natuurlijk Brad Pitt aan het woord komen.

Fury, lees hier onze recensie, gaat over vijf Amerikaanse soldaten die tijdens de nadagen van de Tweede Wereldoorlog samen een Sherman tank bemannen midden in nazi-Duitsland. "Het was geen makkelijke film om te maken", zegt Shia LaBeouf duidelijk 'in character' in het filmpje. Hij speelt Boyd Swan, een bijbelfanaat die daardoor de bijnaam Bible draagt in de film.

Op de loper van de wereldpremière in Washington is een andere LaBeouf te zien. Daar benadrukt hij de band tussen de vijf mannen in de tank. "Onze maatschappij accepteert liefde onder mannen niet, en dat bedoel ik niet op een gekke manier. Oorlog is de enige plek waar onvoorwaardelijke liefde tussen mannen is geaccepteerd."

Bekijk ook: Interview Filmpjekijken TV met David Ayer en Logan Lerman

Tijdens de voorbereidingen op de film sprak de cast veel met oorlogsveteranen, zo vertelt Brad Pitt. "Ze schetsten ons een beeld van vermoeidheid, een continu gebrek aan slaap en honger. Ik denk dat we dat beeld goed laten zien in de film en daar ben ik erg trots op."

Fury draait sinds afgelopen donderdag in de Nederlandse bioscopen.