Filmpjekijken TV: Mike van Diem over De Surprise

Geplaatst: door de redactie

Zeventien jaar nadat Mike van Diem voor Karakter de Oscar voor beste niet-Engelstalige film in ontvangst mocht nemen, komt de filmmaker met zijn tweede bioscoopfilm: De Surprise. "Ik had De Surprise met geen andere acteurs dan Jeroen van Koningsbrugge en Georgina Verbaan kunnen maken", zegt de 56-jarige Van Diem in een uitgebreid videointerview met filmpjekijken.com.

Filmpjekijken TV sprak verder met de regisseur en scenarioschrijver over waarom het zo lang geduurd heeft voor hij met De Surprise een tweede film aflevert en waarom hij na het winnen van de Oscar voor Karakter nooit de kans heeft gegrepen om een film in Hollywood te maken. "Als je een Oscar wint, is dat vaak omdat je iets heel authentieks hebt gemaakt. Doorgaans is dat niet het soort film waar Hollywood in geïnteresseerd is. Ik zeg altijd: ze geven je een Michelinster en vragen je vervolgens om hamburgers te komen bakken."

Bekijk ook ons verslag van de première van De Surprise

Bekijk het hele interview met Van Diem hieronder. De Surprise, lees hier onze recensie, draait momenteel in de bioscoop.