Aanslag op Oscar-ceremonie aangekondigd

Geplaatst: door de redactie

Nee, dit keer is het geen dreigement van Al-Qaida, de Jihaddistische Verzetsstrijders of Tamiltijgers. Zelfs de vele militante burgerbewegingen die de VS zelf rijk is laten ook dit jaar de Oscars gewoon met rust. De terreurdreiging aan het adres van de Oscar-organisatie komt van de nog tamelijk onbekende dicator Generaal Aladeen van het dwergstaatje Wadiya.

Dat je nog nooit iets op het Acht Uur Journaal hebt vernomen van deze Noord-Afrikaanse republiek en zijn krankzinnige leider, is misschien omdat het een nieuw typetje van Sascha Baron Cohen betreft, die zichzelf in zijn nieuwe film The Dictator schaart tussen illustere machthebbers als Ghaddafi en Saddam Hussein. We  kunnen dus weer rustig ademhalen, de dreigementen mogen met een korreltje zout genomen worden.

Maar wat is dan de oorzaak van al dit tumult? Het zit zo; Toen de Academy vernam dat Cohen het stoutmoedige plan had opgevat de Award-ceremonie aan te grijpen voor wat grappen en grollen ter promotie van zijn nieuwe project, besloten ze zijn uitnodiging in te trekken. Kaarten die hij trouwens verdiende door zijn rol van stationschef in Hugo.

En dat kwam de Academy dus te staan op de hilarische videoboodschap van Generaal Aladeen, die het in anderhalve minuut voor elkaar krijgt niet alleen de Oscars zelf, maar ook joden, Noord-Korea en Brett Retner door het slijk te halen. All in good fun, natuurlijk. 

Wat de eventuele consequenties zullen inhouden, zullen we nooit weten, Overbluft door de enorme media-aandacht voor het filmpje, heeft de Academy besloten dat Cohen nog steeds van harte welkom is, ook verkleed als Aladeen. "We're thrilled to have him and he'll be on the red carpet dressed as The Dictator,", zo stelde Brian Grazer, de producent van de show. Wij zijn alvast benieuwd wat Sacha Baron Cohen aanstaande zondag voor ons in petto heeft. En of hij Hillary Swank nu alsnog mee zal nemen,

De film zelf verschijnt trouwens 16 mei in de bioscoop. Bekijk hieronder de trailer.