Aanslag verstoort opnameproces Michiel de Ruyter-film

Geplaatst: door de redactie

De film Michiel de Ruyter, waar regisseur Roel Reiné momenteel mee bezig is, zal het waarschijnlijk moeten doen zonder scènes op het Binnenhof en in de Ridderzaal. De Rijksvoorlichtingsdienst heeft toestemming voor het filmen op die locaties namelijk ingetrokken.

Alle foto's: Facebookpagina Michiel de Ruyter film

De opnames stonden gepland voor aanstaande vrijdag 25 en zaterdag 26 juli. Omdat de kans bestaat dat de twee historische locaties komende week vanwege de Russische aanslag op vlucht MH17 van Malaysia Airlines voor andere zaken gebruikt moeten worden, heeft de RVD verzocht de filmopnames niet toe te staan.

Gevreesd wordt dat de scènes nu helemaal geschrapt moeten worden. De opnames waren namelijk maanden geleden al gepland, precies tijdens het zomerreces van de Nederlandse regering. Volgens producent Klaas de Jong zijn de locaties cruciaal en komt er waarschijnlijk geen kans meer om de twee plekken nog te gebruiken.

Michiel de Ruyter verschijnt vooralsnog in 2015 in de bioscoop. Rollen zijn er onder meer voor Frank Lammers (foto hierboven) en Barry Atsma.