Achtste-Groepers Huilen Niet pakt internationale award

Geplaatst: door de redactie

Met meer dan 250.000 bezoekers was de film al een commercieel succes, maar ook kritisch gezien wordt het steeds mooier. Achtste-Groepers Huilen Niet sleepte op de “kids editie” van het Toronto International Film Festival de Audience Choice Award in de wacht.

De uitreiking van de prijs vond gisteren plaats in Toronto. Daarnaast kreeg de door Dennis Bots geregisseerde familiefilm van de jury ook nog een eervolle vermelding in de categorie speelfilms 11-13 jaar. De film zelf werd eerder vertoond op het festival dat plaatsvond op 14 en 15 april. Hoofdrolspeelsters Johanna ter Steege en Hanna Obbeek (zowel in de film als in het echt moeder en dochter) waren toen beide daarbij aanwezig. In Nederland is Achtste-Groepers Huilen Niet negen weken in roulatie en momenteel de meest succesvolle Nederlandse film van dit jaar.

Filmpjekijken.com was destijds aanwezig bij de première en onze hoofdredacteur maakte toen het onderstaande verslag. De dvd en Blu-ray release van de film is door DutchFilmWorks gepland op 3 juli.