Aliens en Terminator 2 op groot doek tijdens Imagine Film Festival

Geplaatst: door de redactie

Tijdens de 31e editie van Imagine Film Festival vertonen regisseur Martin Koolhoven en Ronald Simons met hun filmclub Cinema Egzotik twee klassiekers van James Cameron. Op woensdagavond 15 april zijn in filmmuseum Eye in Amsterdam eenmalig Aliens en Terminator 2: Judgement Day op groot scherm te zien. Van Aliens betreft het zelfs een versie op 70 mm.

Koolhoven, volop bezig met de voorbereidingen op zijn nieuwe film Brimstone, en Simons presenteren iedere maand twee films binnen een bepaald thema. Voor deze speciale editie is gekozen voor het thema 'seconds', beide titels betreffen namelijk tweede delen uit een serie. 

Aliens uit 1986 is het tweede deel in de reeks rond de door Stan Winston ontworpen buitenaardse wezens en het vervolg op klassieker Alien (1979). Terminator 2: Judgement Day verscheen in 1991, eveneens zeven jaar na de eerste film The Terminator. Vanaf 9 juli kun je overigens in de Nederlandse bioscopen naar Terminator Genisys, het vijfde deel uit de reeks.

Imagine Film Festival vindt dit jaar plaats van 8 tot 18 april in Eye Filmmuseum. De organisatie maakt eind deze maand het volledige programma bekend. Een overkoepelend thema is er wel: robots. De eerstkomende 'reguliere' editie van Cinema Egzotik is vrijdag 20 februari. Tijdens 'Spaghetti Night' worden Death Rides a Horse van Giulio Petroni en For a Few Dollars More van Sergio Leone vertoond. De Nederlander Roel Bos, die in de jaren zestig als Glenn Saxon furore maakte in enkele spaghettiwesterns, is speciale gast die avond.