Alles Is Familie kan Skyfall niet bedreigen

Geplaatst: door de redactie

Ondanks dat de film afgelopen week opende in een nieuw recordaantal van 141 zalen voor een Nederlandse film, blijkt Alles Is Familie geenzins een bedreiging te zijn voor Skyfall. De 23e Bond blijft ook in de vierde week na release stevig aan kop in de Bioscoop Top 10.

Distributeur A-Film zal het nooit hardop zeggen, maar de opening van 711.204 euro zal niet voldoen aan de verwachtingen die er waren voor het vervolg op Alles Is Liefde. De avonturen van de familie De Roover (foto hierboven) blijken zelfs minder populair dan die van Bella, Edward en Jacob in The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2 en moeten daarom genoegen nemen met een derde plek.

Nummer vier op de lijst Taken 2 (foto hieronder) blijft met 370.000 euro weliswaar ruim achter op Alles Is Familie, het haalde wel een hoger schermgemiddelde: 5.306 euro om 5.044 euro. Sinister maakt de bovenste helft van de rangschikking compleet.

Dat Sinterklaas weer in het land is, is ook direct goed te zien in het bezoekersgedrag van de Nederlandse bevolking. Beide films over de goedheiligman klimmen met een zesde en zevende plek flink in de ranking en behalen ieder zo'n zeventig procent meer omzet dan vorige week.

En ondanks dat De Marathon dit weekend doordrong tot de tien best bezochte films in Pathé De Kuip, moet de beste Nederlandse film van het jaar landelijk een flinke stap terug doen: van drie naar negen. De complete Bios Top 10 vind je in de rechterkolom van deze pagina.