And the Award for Worst Movie Goes to...

Geplaatst: door de redactie

Je kunt veel zeggen over Adam Sandler, behalve dat hij niet hard werkt. Dit jaar is hij namelijk als eerste persoon ooit genomineerd voor maar liefst elf (!) Golden Razzberries; de beruchte tegenhanger van de Oscars, die elk jaar worden uitgereikt aan de allerslechtste films.

Sandler heeft de meeste nominaties dit jaar te ‘danken’ aan Jack & Jill. De film is namelijk genomineerd in iedere categorie. Maar wat is nu precies het geheim achter deze elf nominaties? Sandler werd zelf twee keer genomineerd voor slechtste acteur (Jack & Jill en Just Go with It). Ook sleepte hij een nominatie binnen als slechtste actrice als zijn eigen tegenspeelster (Jill) in Jack & Jill. Houdt het dan nooit op voor onze Adam dit jaar? Nee, Just Go with It en Bucky Larson: Born to Be a Star, waarvan Sandler de scripts schreef, mogen ook hopen op een van de beruchte Razzies.

Gelukkig voor Sandler is hij niet de enige die in 2011 de plank flink missloeg. Zo duikt onder andere Sarah Palin op in het lijstje Worst Actrice in a Leading Role voor het spelen van zichzelf in Sarah Palin: The Undefeated. De films Twilight Saga: Breaking Dawn Part 1, Transformers, Dark of the Moon en New Year’s Eve werden (terecht) ook allemaal verschillende keren genomineerd voor een wanprestatie.

Word je nu nieuwsgierig naar wie dit jaar de meeste Razzies in de wacht sleept: houd dan op 1 april Filmpjekijken.com in de gaten voor een overzicht van de uitslag.

Na al deze dieptepunten, hier nog even een filmpje over de hoogtepunten uit het dertigjarige bestaan van de Razzies. Have fun!