Avatar 4 wordt prequel

Geplaatst: door de redactie

James Cameron geeft de laatste tijd interviews over de langverwachte (3D)BluRay-release van Titanic (okay Jim, maar vergeet ook alsjeblieft de BR-releases van The Abyss en True Lies niet) en geeft dan ook altijd updates omtrent Avatar 2 en 3…. En nu ook 4.

In een interview met MTV vertelt Cameron dat het de bedoeling is dat deel 4 een prequel wordt. Hij heeft nog niets op papier staan en het is eerst afwachten hoe de volgende delen het doen, maar het idee is er al wel. “Deel 4 zou de allereerste expedities op Pandora laten zien. Waar ging het fout tussen de mensheid en de Na’vi en hoe was het om als één van de eerste ontdekkingsreizigers op die planeet rond te lopen en te wonen? Want zelfs in de eerste Avatar is de kolonisatie van Pandora al zo’n vijfendertig jaar bezig”.

Cameron wil de vergelijking met de latere Star Wars-films niet maken (sorry, George), maar ziet een prequel, en het introduceren van voorlopers van personages die we in de trilogie gaan zien, als de meest logische volgende stap. Hij is momenteel bezig met het schrijven van deel 2 en 3 als één groot script. De regisseur liet eerder weten zelf geen haast te maken daarmee, maar de studio hoopt nog steeds dat deel 2 er komt met de kerst van 2014 en deel 3 precies een jaar later.

(VIA)