Bad Guy Die Hard 5 gecast

Geplaatst: door Eric van Gennip

Na de aangename verrassing van Die Hard 4 moeten we nog een vol jaar wachten op de vijfde Die Hard: A Good Day to Die Hard. Dat moet uiteraard weer een knaller worden, en niemand minder dan onze sympathieke oosterbuurman Sebastian Koch heeft beslag weten te leggen op de rol van slechterik in de blockbuster-to-be.

Max Payne-regisseur John Moore heeft de leiding over het project en mikte op de Duitser als bad guy. Een rol waar regelmatig Europeanen voor mogen opdraaien, vooral als een film zich afspeelt in Rusland. John McClane reist in het verhaal af naar Moskou, waar zijn zoon Jack in de gevangenis is beland. Koch krijgt als kwade genius de duistere naam Komorov.

Eerder speelde de ex-vlam van Carice van Houten al een rolletje in actiethriller Unknown met Liam Neeson, en natuurlijk in het briljante Das Leben der Anderen

Koch wordt bijgestaan door debutant Yuliya Snigir, die als Irina ook weinig goeds in petto heeft voor Bruce Willis. De Oost-Europese beauty is een zwaar onbekende, ze heeft alleen nog wat Russische films achter haar naam staan. 

De rol van zoon Jack McClane was trouwens verrassend een prooi voor Jai Courtney, bekend van tv-serie Spartacus. Ook bekendere jonge acteurs als Paul Dano, Aaron Paul en Ben Foster waren hiervoor in de race.