Bekende namen gecast in muzikale tekenfilm

Geplaatst: door de redactie

Universal kondigde aan dat hun nieuwe Illumination-tekenfilm Sing zal gaan heten. Het project van de makers van Despicable Me en Minions met Matthew McConaughey moet met de kerst van 2016 in de bioscoop verschijnen.

McConaughey verzorgt de stem van de koala Buster Moon; de directeur van een ooit groots theater dat op de weg terug is. Om weer wat van de verange glorie terug te pakken organiseert hij een zang-competitie met uiteindelijke vijf grote kanshebbers: een onbetrouwbare muis (Seth MacFarlane - Ted), een verlegen olifant (zangeres Tori Kelly), een gestrest varken met kinderen (Reese Witherspoon - Wild), een gangster gorilla (Taron Egerton - Kingsman) en een punk-rock stekelvarken (Scarlett Johansson - Hail Caesar!).

Ook John C. Reilly (The Lobster) is te horen in een bijrol. Het script voor Sing werd geschreven door Garth Jennings, die we kennen van Son of Rambow en Hitchhicker's Guide to the Galaxy. Jennings schreef zelf het script dat 85 muzieknummers zal bevatten. Sing verschijnt eind 2016. Illumination komt een paar maanden voor de kerst ook met een andere dierenfilm: The Secret Lives op Pets.