Benicio Del Toro in beeld voor Predator

Geplaatst: door Tom van Steensel

Benicio Del Toro (The Usual Suspects, Fear and Loathing in Las Vegas) is in gesprek voor de nieuwe sequel op Predator, getiteld The Predator. Hij zou de belangrijkste rol in de ensemble cast van de derde vervolgfilm in de franchise moeten gaan invullen.

Volgens Deadline zijn de gesprekken in een vroeg stadium, maar THR claimt dat de onderhandelingen al maandenlang plaatsvinden en vooral Del Toro’s verplichtingen aan andere films het aanpakken van de rol in de weg stonden. Volgens THR zou Del Toro’s agenda nu leeg genoeg zijn om de start van de opnamen van The Predator in februari te kunnen halen. Mocht hij gecast worden, dan is dit alweer zijn derde sci-fi-film in korte tijd. Del Toro was al even te zien in Guardians of The Galaxy en speelt volgend jaar mee in de sequel op Star Wars: The Force Awakens. Verder maakt hij zich ook klaar voor een vervolg op Sicario.

De eerste Predator van John McTiernan - waarin Arnold Schwarzenegger het opnam tegen de buitenaardse jager - stamt alweer uit 1987. De nieuwe film wordt geregisseerd door Shane Black (The Nice Guys), die destijds als acteur al een klein rolletje had in het origineel. De plot wordt nog geheim gehouden, maar de makers mikken op een release in het voorjaar van 2018.