Blomkamp: "Ik wil Alien 3 en 4 niet ongedaan maken"

Geplaatst: door de redactie

Gisteren leek het erop dat Neill Blomkamp (het aankomende Chappie) met de vijfde Alien-film Bryan Singer achterna zou gaan en de continuïteit van de serie zou herschijven, net zoals Singer deed met Superman Returns dat het derde en vierde deel uit die serie negeerde. Vandaag gaf Blomkamp echter toelichting waaruit anders blijkt: "I''m not trying to undo Alien 3 and Alien: Resurrection...."

Wel geeft hij aan dat zijn Alien-film weer meer in de stijl van het originele Alien en de eerste sequel Aliens moet worden. Hoe de film dan precies gaat passen in de tijdlijn en of daarbij alle recent online gezette concept-art gebruikt gaat worden is nog onduidelijk. Op de schetsen was namelijk ook het personage van Michael Biehn te zien (Carrie Henn's Newt ontbrak echter op de tekeningen) en die legde tussen deel twee en drie toch echt het loodje.

Veel mensen, waaronder Aliens-regisseur Jim Cameron zelf, waren niet blij met de keuze om Hicks en Newt voor aanvang van Alien 3 al te laten sterven. Wil Blomkamp de doden weer tot leven wekken, net zoals Joss Whedon (The Avengers) eerder noodgedwongen moest doen toen hij Alien: Resurrection op papier zette? Of is hij iets compleet anders van plan? De komende weken en maanden zal er ongetwijfeld meer nieuws naar buiten komen.

Blomkamp was gisteren overigens nogmaals in het nieuws met een aantal opvallende uitspraken over zijn vorige film Elysium. "I fucked it up", vertelde hij in de media waarbij hij aangaf zichzelf destijds teveel gefocusd te hebben op de ideeën en concept-art, en niet genoeg op het verhaal. Zijn nieuwe film Chappie, met Sigourney Weaver in een bijrol, verschijnt op 5 maart in Nederland. Bekijk hier een korte featurette.