Cameron geeft Battle Angel aan Rodriguez

Geplaatst: door de redactie

James Cameron heeft zelf ook door dat hij zijn handen voorlopig nog vol heeft aan Avatar en geeft daarom de regie van zijn langverwachte Battle Angel-film uit handen. Robert Rodriguez mag nu de Manga adapteren voor het witte doek.

De regisseur van Titanic en The Terminator blijft nog wel aan als producent en liet weten dat hij en Rodriguez al volop in gesprek zijn over de creatieve en technische mogelijkheden van de film. De Battle Angel graphic novels spelen zich af in een post-apocalyptische toekomst waar de vrouwelijke Cyborg Alita kampt met geheugenverlies en haar enige herinnering - dodelijke martial arts training - gebruikt om misdaad te bestrijden. Cameron twijfelde na Titanic tussen Avatar en Battle Angel en koos uiteindelijk voor Avatar. En het succes van die film zorgde vervolgens voor grootse sequel plannen.

Rodriguez (From Dusk Till Dawn) lijkt een prima match voor Cameron; de regisseur brak halverwege de jaren negentig bij het grote publiek door met Desperado. Hij experimenteerde voor zijn Spy Kids-films vervolgens - nog voor Avatar - met 3D (en zelfs ook 4D) en deed een heleboel green-screen werk voor Sin City. Naast de sequel op Sin City was hij de laatste jaren vooral bezig met de Machete-films met Danny Trejo. Het is nog niet duidelijk wanneer hij zal beginnen aan de opnamen van Battle Angel Alita.