The Canyons

Geplaatst: door de redactie

Een interessant trio in een gehusselde samenstelling, het levert nu al een project op om naar uit te kijken; Gus van Sant, Paul Schrader en Bret Easton Ellis. 

Eerst de genoemde hussel maar eens doornemen. Gus van Sant is voornamelijk bekend als de regisseur van films als Good Will Hunting, Paranoid Park en Milk, maar hij zal ditmaal vóór de camera verschijnen (in één van de belangrijkere rollen, no less). Regie is namelijk in handen van Paul Schrader, die eigenlijk vooral met pen naam maakte, niet met een camera; hij schreef voor Martin Scorsese het script voor Taxi Driver, Raging Bull en Bringing Out the Dead. Het script is ditmaal voor rekening van Bret Easton Ellis (OK, die zit wel op de 'juiste' plek), de ietwat geflipte auteur van klassiekers als Less Than Zero, The Rules of Attraction, American Psycho en Imperial Bedrooms, die meerdere van zijn romans reeds verfilmd zag.

Hoofdrollen In The Canyons, dat zich afspeelt rond een vijftal twintigers en hun zoektocht naar liefde, sex, macht en succes in het Hollywood van nu, zijn er voor Lindsay Lohan en James Deen, een grote naam in de Amerikaanse porno-industrie. De film is gefinancierd via publieke kanalen, zodat Schrader, Easton Ellis en producer Braxton Pope nergens verantwoording af hoeven te leggen...