Cast bekend, maar wie Kills Bin Laden?

Geplaatst: door de redactie

In december gaan we het eindelijk precies weten: hoe Osama Bin Laden is vermoord. Erg waarheidsgetrouw zal het niet worden, maar spanning is gegarandeerd. Onder regie van Kathryn Bigelow (The Hurt Locker) is de cast nu aan de opnames van de film begonnen.

Gedurfd is het thema wel. Een titel heeft de film nog niet, maar de werktitel Kill Bin Laden wordt al volop gebezigd. Na The Hurt Locker lijkt het een kolfje naar de hand van Bigelow (foto onder in wit shirt). Woestijntje, paar militairen en hoppakee. Wie Osama speelt én wie hem omlegt, dat moeten we nog even afwachten. De castleden staan op dit moment al volop in het nieuws, want er doen nog elke dag nieuwe namen de ronde.

Vast staat dat er hoofdrollen zijn voor de beeldige Jessica Chastain, die we kennen uit The Help en als vrouw van Brad Pitt in The Tree of Life, en überslechterik Mark Strong. Gisteren kwamen daar de namen bij van Harold Perrineau uit Lost, Jennifer Ehle (Contagion) en Nash Edgerton, verantwoordelijk voor veel stunts in The Matrix. Eerder was al bekend dat Chris Pratt (Moneyball), Jason Clarke (Public Enemies), Kyle Chandler (Super 8) en Joel Edgerton (The Thing) zich kunnen opmaken voor de rollen van de commando's en CIA-agenten die bij de missie betrokken zijn.

Zouden deze up and coming sterren Bigelow opnieuw aan een Oscar kunnen helpen, met het verfilmen van dit stukje eigentijdse Amerikaanse oorlogsgeschiedenis? Veel zal afhangen van het script, maar dat ligt bij de makers van The Hurt Locker alvast in kundige handen.