Castpresentatie Verliefd op Ibiza… op Ibiza

Geplaatst: door Jochem Geerdink

Een kleine veertig journalisten reisden dinsdag af naar Ibiza voor de presentatie van de cast van Verliefd Op Ibiza. Filmpjekijken.com reisde ook mee naar het Spaanse partyeiland en ontdekte daar dat naast de al eerder aangekondigde Jan Kooijman en Simone Kleinsma, ook rollen zijn weggelegd voor onder meer Rick Engelkes, Willeke van Ammelrooy, Jim Bakkum en Gigi Ravelli.

“Zoals we in Twente zouden zeggen: ‘het kan slechter’. Dit is mijn mooiste perspresentatie ooit”, verwelkomde regisseur Johan Nijenhuis zijn gehoor in de luxe strandclub Blue Marlin op Ibiza. Onder een stralende zon en met zomerse temperaturen presenteerde de Tukker vol trots de cast die hij sinds januari samenstelde voor alweer zijn negende bioscoopfilm.

Verliefd Op Ibiza is een zogenaamde mozaïekfilm, verschillende verhalen die uiteindelijk samen komen. Zo is daar de verhaallijn van de 26-jarige Nederlandse profvoetballer Kevin (Kooijman), die tekent bij FC Barcelona en een luxe villa op Ibiza koopt waar hij woont met zijn vriendin Elza (Kim Feenstra).

“Na mijn heftige rol in Van God Los, mag ik nu het mooie meisje spelen”, zei Feenstra tijdens de presentatie. “Maar wel een voetbalvrouw. Helaas. Al ben ik de vriendin van Jan, ik denk dat veel mensen jaloers op mij zijn”, lachte ze daarna.

Een andere verhaallijn is die van de vriendinnen Irma (Kleinsma) en Jackie (Lone van Roosendaal). “De net gescheiden Jackie komt op Ibiza even wat frustratie van zich afneuken”, vat musicalster Van Roosendaal haar karakter kort maar krachtig samen.

De oude rocker Lex (Rick Engelkes, foto boven) is samen met zijn drie dochters van drie verschillende moeders op het eiland. En deze Bibi (Marly van der Velden), Lizzy (Sanne Vogel) en Zara (Ravelli) hebben allemaal hun eigen sores.

Tenslotte zijn daar de tweelingbroers Dylan en Boyd (Jasper en Marius Gottlieb), die dromen van een bestaan als dj’s. Samen met hun vriend en manager Lars (Bakkum) reizen zij naar Ibiza om dj Armin van Buuren, die zelf ook een rol speelt in de film én de muziek op zich neemt, te ontmoeten.

Het door Annelou Verboon en Maarten Lebens naar een oorspronkelijk verhaal van Tijs van Marle geschreven Verliefd Op Ibiza, wordt in mei en juni gefilmd op het eiland. Volgens regisseur Nijenhuis is het de bedoeling dat de film februari volgend jaar in de bioscoop verschijnt. Lees later deze week een interview met Nijenhuis en hoofdrolspeler Jan Kooijman op Filmpjekijken.com.