Darth Vader keert terug in nieuwe trailer Rogue One: A Star Wars Story

Geplaatst: door de redactie

Rogue One: A Star Wars Story, de eerste van drie spin-offs van de succesvolle sci-fi franchise, heeft een nieuwe trailer en de fans krijgen waar ze op gewacht hebben. Aan het eind van de ruim twee minuten durende clip is de grootste boef uit het Star Wars universum namelijk kort te zien en te horen: Darth Vader himself. Dat sleutelpersonage uit de filmreeks verscheen voor het laatst in in het in 2005 verschenen Episode III: Revenge of the Sith

Het door Gareth Edwards (Godzilla) geregisseerde Rogue One speelt zich af net voor de gebeurtenissen uit Episode IV: A New Hope uit 1977. Het is de periode dat Death Star wordt gebouwd en Vader op zijn toppunt is als galactische handhaver. Een groep onwaarschijnlijke helden krijgen samen de haast onmogelijke missie om de plannen voor de Death Star te stelen. Doordat Rogue One zich afspeelt voor de eerste Star Wars-film, kan Edwards helemaal losgaan met bekende aspecten uit A New Hope. Op basis van de trailer zou je haast concluderen dat de Britse filmmaker - zelf een enorme fanboy - met Rogue One een ode brengt aan dat origineel.

Geruchten over een terugkeer van Darth Vader staken al direct nadat Disney de drie standalone Star Wars spin-offs aankondigde de kop op. De inmiddels 85-jarige James Earl Jones leende opnieuw zijn stem aan één van de grootste boeven uit de moderne filmgeschiedenis. Belangrijke rollen in Rogue One worden vervuld door onder meer Felicity Jones, Diego Luna, Mads Mikkelsen, Donnie Yen, Ben Mendelsohn, Riz Ahmed en Forest Whitaker. Het actie-avontuur draait vanaf 14 december in de Nederlandse bioscopen.