David Brent-film toch niet in bioscoop, rechtstreeks naar Netflix

Geplaatst: door de redactie

David Brent: Life on the Road wordt niet langer uitgebracht in de Nederlandse bioscopen. De mockumentary, die aanvankelijk eind augustus op het witte doek te zien had moeten zijn, gaat rechtstreeks naar streamingdienst Netflix. Dat bevestigt distributeur eOne Benelux desgevraagd aan filmpjekijken.com.

Hoewel Life on the Road over David Brent gaat, is het volgens Ricky Gervais geen The Office-film. Vijftien jaar na de gebeurtenissen in die populaire Britse serie wordt Brent benaderd door een documentairemaker met de vraag of hij Brents band Foregone Conclusion mag volgen op hun tournee. Brent denkt dat het een tourfilm wordt zoals Martin Scorsese bijvoorbeeld maakte met The Rolling Stones, maar in werkelijkheid is het een 'waar zijn ze gebleven'-achtige documentaire. Bovendien is de tour zo weinig succesvol, dat Brent zijn pensioen moet aanwenden om de muzikanten te kunnen betalen.

Wanneer Life on the Road precies op Netflix verschijnt, is op dit moment nog niet duidelijk. In Engeland en Australië verschijnt de film nog wel in augustus in de bioscoop. Volgens Gervais mag Netflix de film vanaf 2017 voor de rest van de wereld beschikbaar stellen.