David Fincher weer terug naar Netflix

Geplaatst: door de redactie

David Fincher gaat terug naar de plek die hij wat betreft original content ooit zelf op de kaart zette met House of Cards. Hij wil al een tijdje het boek Mind Hunter vefilmen als tv-serie en het project heeft nu een nieuw onderkomen bij Netflix.

De auteur van Mind Hunter: Inside the FBI’s Serial Crime Unit werd al eerder gebruikt als inspiratie voor de serie Criminal Minds en Thomas Harris-verfilmingen als The Silence of the Lambs en Red Dragon. Samen met Charlize Theron (Mad Max: Fury Road) probeert Fincher het project al heel lang van de grond te krijgen. Scott Buck (Dexter) pende ooit de pilot-aflevering, maar inmiddels zou de Fight Club-regisseur de Britse toneelschrijver Joe Penhall hebben ingeschakeld om de adaptatie op papier te zetten.

Eerder had Fincher twee andere series in ontwikkeling bij HBO, maar die vonden beide geen doorgang, naar verluidt omdat HBO het beoogde budget niet wilde verstrekken. Bij een van die geschrapte series wilde Fincher - net als collega Steven Soderbergh doet bij The Knick - elke aflevering zelf regisseren. De kans bestaat dat Fincher dat nu zal doen bij Mind Hunter, ook omdat hij sinds Gone Girl nog geen nieuwe film concreet maakte. Voor House of Cards regisseerde hij destijds echter alleen de eerste aflevering.