David Fincher ziet af van Steve Jobs biopic

Geplaatst: door de redactie

De Gone Girl-trailer van vanochtend was niet het enige waar regisseur David Fincher mee in het nieuws kwam. THR bericht dat zijn onderhandelingen met Sony om de Steve Jobs biopic van Aaron Sorkin te verfilmen spaak zijn gelopen.

In februari was Fincher met Sony in gesprek over de film die hem zou herenigen met Social Network-scenarist Sorkin. Fincher, die eerder aaangaf dat hij absoluut Christian Bale wilde hebben voor de hoofdrol, wil naar verluidt teveel geld (10 miljoen dollar vooraf) en teveel creatieve controle. Sony heeft nog niet officieel gereageerd (Fincher ook niet), maar bronnen binnen The Hollywood Reporter melden dat de studio op zoek is naar een filmmaker die het project overneemt.

Fincher, die altijd al een moeizame relatie had met marketingmensen, kreeg eerder voor The Girl with the Dragon Tattoo redelijk wat inbreng in de promotie. Overigens bestaat er volgens insiders een klein kansje dat er alsnog een compromis gesloten kan worden. De regisseur lag trouwens ooit eerder in de clinch met Fox (hij noemde het regisseren van de derde Alien film “een absolute hel”), maar maakte later voor die studio alsnog de cultklassieker Fight Club en het aankomende Gone Girl.