Death Note film van Warner naar Netflix

Geplaatst: door de redactie

Warner zag onlangs verschillende films financieel gezien beneden verwachting presteren wil daarom wat van hun geplande films laten vallen. Death Note leek het eerste slachtoffer te worden, maar Netflix biedt nu een helpende hand.

Volgens Deadline staat de streamingdienst namelijk op het punt om de manga-adaptatie van Warner over te nemen. Adam Wingard (You're Next, The Guest) blijft aan het project verboden als regisseur en ook acteurs Nat Wolff (Paper Towns) en Margaret Qualley (HBO's The Leftovers) verhuizen mee. Death Note volgt een middelbare scholier die in het bezit komt van een magisch notitieblok dat toebehoorde aan de God des Doods; alle namen die hij binnenin opschrijft komen binnen korte tijd om het leven.

Netflix legde onlangs nog 90 miljoen dollar neer voor Bright; een aankomende politie thriller van Suicide Squad-duo David Ayer en Will Smith. Hoewel Death Note niet in die prijsklasse zal vallen zou Netflix toch tussen de 40 en 50 miljoen in de film willen steken. De manga-strip werd eerder o.a. geadapteerd als tekenfilm die ook te bekijken is via de streamingdienst. De opnamen moeten in juni gaan beginnen.