DiCaprio en Scorsese plannen samenwerking nummer zes

Geplaatst: door de redactie

Eén van de rollen die Leonardo DiCaprio al geruime tijd wil spelen heeft volgens Deadline onderdak gevonden bij Paramount. De filmstudio legde beslag op de filmrechten van het boek The Devil In The White City: Murder, Magic And Madness At The Fair That Changed America van Erik Larson. Martin Scorsese (Goodfellas) zal de film gaan regisseren; zijn zesde samenwerking met DiCaprio.

In de film geeft DiCaprio gestalte aan de meest infameuze seriemoordenaar uit de geschiedenis van Chicago; de Hannibal Lecter van de 19e eeuw. Eerder schreef Graham Moore al een adaptatie van het boek voor Warner Bros, maar het nieuwe script is afkomstig van scenarist Billy Ray - die eerder een Oscarnominatie ontving voor Captain Phillips. Naar verluidt waren DiCaprio en Scorsese erg onder de indruk van de manier waarop Ray de relatie tussen de twee hoofdpersonages (de eigenaar van de wereldtentoonstelling en zijn werknemer die een seriemoordenaar blijkt te zijn) heeft uitgewerkt.

DiCaprio speelde al eerder personages met donkere kanten (zoals recentelijk in The Wolf of Wall Street, zijn vorige film met Scorsese), maar zijn personage Henry Howard Holmes is pure evil. Holmes was de ontwerper van het World's Fair Hotel in Chicago, een hotel dat hij specifiek had ontworpen om zelf naar hartelust mensen, voornamelijk jonge vrouwen, in te kunnen vermoorden. Hij bekende uiteindelijk 27 moorden, maar men vermoedt dat het werkelijke aantal wel eens rond de 200 zou kunnen liggen.

Wanneer we de film kunnen verwachten is nog niet bekend. DiCaprio is begin 2016 eerst nog te zien in The Revenant en Scorsese komt volgend jaar met het historische drama Silence.