Dreamworks komt met film over misbruik in de katholieke kerk

Geplaatst: door de redactie

Filmstudio Dreamworks (waarvan Steven Spielberg mede-eigenaar is) komt met een film over seksueel misbruik door katholieke priesters in Boston. Thomas McCarthey (regisseur van The Station Agent en te zien op de foto boven) zal de prent gaan regisseren.

Het scenario zal door McCarthey en Josh Singer geschreven worden aan de hand van verschillende onderzoeksartikelen door journalisten van de krant The Boston Globe. Zij interviewden een jaar lang verschillende slachtoffers van seksueel misbruik door katholieke priesters in Boston. Hun bevindingen zorgden in 2002 uiteindelijk voor het aftreden van kardinaal Bernard Law, de aartsbisschop van Massachusetts, die het jarenlange misbruik door de priesters verborgen hield.

Dreamworks liet weten: "Het verhaal van hoe dit team van redacteuren en verslaggevers de waarheid heeft achterhaald, zal een meeslepende film worden. Vooral met de talenten van onze regisseur Tom McCarthy en zijn co-scenarist Josh Singer aan boord." Josh Singer schreef eerder mee aan televisieseries als The West Wing en Lie to Me. McCarthey speelde toevalligerwijs zelf als acteur ooit een (dubieuze) onderzoeksjournalist in de tv-serie The Wire.