Dreamworks wil Micro van Michael Crichton verfilmen

Geplaatst: door de redactie

Terwijl Jurassic World momenteel records breekt en Marvel's Ant-Man bijna in première gaat, lijkt Dreamworks het beste van beide films te willen combineren met Micro. De studio heeft beslag weten te leggen op de filmrechten van het boek van Michael Crichton (Jurassic Park) en producent Frank Marshall (Back to the Future, Indiana Jones) heeft zich al aan het project verbonden.

Micro was nog niet compleet toen Crichton in 2008 overleed, maar werd in 2011 afgemaakt door auteur Richard Preston. Het verhaal draait om een groep studenten die naar Hawaï worden gelokt voor een biologisch experiment, maar eenmaal daar aangekomen door een wetenschapper verkleind worden tot insect-grootte en in het regenwoud moeten overleven. Crichton omschreef het boek voor zijn dood als "een avontuur in de stijl van Jurassic Park" en stak wederom jaren van research in het project.

Naast Marshall lieten ook Steven Spielberg en Crichton's weduwe Sherri weten uit te kijken naar de nieuwe verfilming van het werk van de schrijver. Dreamworks heeft momenteel ook de rechten op een ander postuum boek van Crichton, Pirate Latitudes, in het bezit. Het is nog niet bekend wanneer de opnamen van Micro moeten beginnen, maar liefhebbers van de schrijver kunnen in de tussentijd nog uitkijken naar de nieuwe tv-verfilming (met Ed Harris en Anthony Hopkins) van zijn boek Westworld.