Eddie the Eagle biopic verschijnt in april 2016

Geplaatst: door de redactie

Filmstudio Fox heeft de distributierechten binnengehaald van Eddie The Eagle, de biopic over de allereerste Britse schansspringer die meedeed aan een Olympische Winterspelen. Tijdens de Winterspelen van Calgary in 1988 vergaarde de nu 51-jarige Engelsman wereldfaam door zijn spectaculair slechte scores op de 70 en 90 meter schans.

Taron Egerton (Kingsman: The Secret Service) kruipt in de huid van Michael Edwards, zoals de echte naam van Eddie the Eagle luidt. Hugh Jackman (Chappie) heeft getekend voor de rol van zijn coach Chuch Berghorn. De opnames zijn inmiddels begonnen in de Alpen. Dexter Fletcher (Wild Bill) verfilmt het script van debuterend scenaristen Simon Kelton en Sean Macaulay. Kingsman-regisseur Matthew Vaughn is één van de producenten van de film.

 

Day #1 on the set of #EddieTheEagle, with my mate Taron Egerton.

Een foto die is geplaatst door Hugh Jackman (@thehughjackman) op9 Mrt 2015 om 8:46 PDT

Eddie the Eagle werd een ware cultheld na zijn deelname aan de Winterspelen in Calgary. Op beide onderdelen waaraan hij deelnam, eindige de Engelsman als allerlaatste. Op ruime afstand van de rest van het veld. Dat kwam mede doordat zijn zicht bemoeilijkt werd omdat zijn bril tijdens de sprongen besloeg en hij nagenoeg blind was.

Ondanks zijn erbarmelijke prestaties werd Edwards na de Spelen in eigen land onthaald als een ware held. Direct na de avonturen van Edwards in Canada scherpte het IOC de plaatsingseisen aan. Daardoor lukte het de Brit niet zich nog eens te plaatsen voor een Olympische Winterspelen, ondanks pogingen in die riching voor de Winterspelen van 1992 (Albertville), 1994 (Lillehammer) en 1998 (Nagano).

Fox heeft de film een Amerikaanse releasedatum van 29 april 2016 gegeven. Of de film ook uitkomt in Nederland, moeten we afwachten.

 

On the set of #EddieTheEagle with Dexter Fletcher and Matthew Vaughn. Awesome duo to work with!

Een foto die is geplaatst door Hugh Jackman (@thehughjackman) op12 Mrt 2015 om 7:44 PDT