Eddie Murphy meest overbetaalde acteur

Geplaatst: door de redactie

You gotta love the people at Forbes magazine. Ze zijn er namelijk gek op lijstjes. Meestal lijstjes met de best verdienende sporters, entertainers of filmmakers, maar zo af en toe ook minder leuke lijstjes. Tenminste, minder leuk voor de mensen in dat lijstje.

Het magazine heeft namelijk een top 10 opgesteld van acteurs en actrices die dik overbetaald worden. Die meer gage ontvangen voor hun films dan gerechtigd is wanneer je kijkt naar de opbrengst van die films. 

Eddie Murphy
Bij het opstellen van de lijst heeft Forbes de laatste drie grote releases van de heren acteurs en dames actrices als uitgangspunt genomen. De lijstaanvoerder is - hoe verrassend - Eddie Murphy. 

De acteur moet ergens rond 1987 zijn laatste filmhit gehad hebben, maar wordt nog steeds dikbetaald voor zijn recente reeks van flaters als Imagine ThatA Thousand Words en Meet Dave. Voor iedere dollar salaris die Murphy beurde voor zijn laatste drie films, verdiende de producent 'maar' 2,30 dollar terug. 

Veel vrouwen
In de lijst zien we verder veel vrouwen, de rest van de top 5 bestaat namelijk uit Katherine Heigl (3,40 dollar opbrengst voor iedere dollar salaris), Reese Witherspoon (3,90 dollar), Sandra Bullock (5 dollar) en Jack Black (5,20 dollar)

Overigens is Drew Barrymore volgens Forbes veruit de meest overbetaalde actrice, aan haar werd maar 40 dollarcent voor iedere dollar salaris terugverdiend. Alleen heeft Barrymore de afgelopen drie jaar niet in drie grote films gespeeld, dus voldoet ze niet aan de criteria van de lijst.

Bekijk de hele top 10 op de site van Forbes.