Eddie Murphy toegevoegd aan cast Richard Pryor biopic

Geplaatst: door de redactie

Ondanks dat hij al zeker tien jaar geen behoorlijke film heeft afgeleverd, heeft Eddie Murphy toch weer een filmrol te pakken. En wat voor één, de komiek is toegevoegd aan de cast van de door Lee Daniels te regisseren biopic over Richard Pryor.

 

Strap in and brace yourself. They done let me and him out of our cages! #idonteventhinkimreadyforthisone! #excited #proud #OMG

Een foto die is geplaatst door Lee Daniels (@theoriginalbigdaddy) op12 Mrt 2015 om 3:17 PDT

Murphy (Tower HeistTrading Places) is volgens Amerikaanse media gecast als papa Pryor, een alcoholist die zijn zoon regelmatig een pak rammel bezorgde. Niet zelden vertelde de in december 2005 overleden acteur/komiek over die afranselingen door zijn vader - maar ook door zijn oma - in zijn shows.

Naast Murphy zou ook de rol van Jennifer Lee, de vierde én zevende (!) vrouw van Pryor, zijn ingevuld. Actrice Kate Hudson (Almost Famous, Good People) zal volgens Entertainment Tonight definitief gestalte geven aan de vrouw met wie de komiek getrouwd was van 1981 tot 1982, en twee ex-vrouwen later opnieuw mee trouwde in 2001. Jennifer Lee Pryor is overigens als producent aan het project verbonden.

Afgelopen zomer werd al bekend dat Daniels (PreciousThe Butler) in Mike Epps zijn Pryor had gevonden voor de film over diens leven. Oprah Winfrey werd toen aangekondigd als degene die de oma van Pryor zal spelen. De keiharde vrouw voedde hem als jonge jongen op in het hoerenhuis waar zij eigenaar van was.

Richard Pryor is zonder twijfel één van de beste, zo niet de allerbeste, en meest invloedrijke stand-up comedians die de moderne geschiedenis gekend heeft. Als zodanig diende de Amerikaan niet alleen als inspiratiebron voor Murphy, die begin jaren tachtig naam maakte met snoeiharde shows als Delirious en Raw, maar effende hij ook zeker het pad voor andere zwarte komieken.