Edwards wil Felicity Jones voor hoofdrol in Star Wars-spinoff

Geplaatst: door de redactie

Gareth Edwards heeft zijn oog laten vallen op Felicity Jones voor de vrouwelijke hoofdrol in de eerste van drie Star Wars-spinoff films. De 31-jarige Britse actrice zou volgens Amerikaanse media in gesprek zijn voor een bijdrage aan de film die eind 2016 moet verschijnen.

Jones maakte recent indruk in de Stephen Hawking-biopic The Theory of Everything (foto boven), waarvoor ze een Oscarnominatie ontving. Haar naam werd al langer genoemd, samen met die van Rooney Mara en Tatiana Maslany. Regisseur Edwards (Godzilla, foto onder) is al langer aan het project verbonden en ruilde onlangs scriptschrijver Gary Whitta (The Book of Eli) in voor Chris Weitz (About a Boy, Cinderella).

Toen Disney en Lucasfilm bekendmaakten drie nieuwe episodes te willen toevoegen aan de Star Wars-saga, werden ook direct plannen uitgevouwen voor twee spinoffs. Deze films moeten verschijnen in de jaren tussen de films uit de serie, die van Edwards moet 16 december 2016 in première gaan. Een regisseur voor de tweede spinoff is ook al aan het werk. Josh Trank (Chronicle en de reboot van Fantastic Four) werd aangesteld voor de film die in december 2018 te zien moet zijn.