Eerste foto Johnny Depp als Whitey Bulger

Geplaatst: door de redactie

We zagen Johnny Depp eerder vandaag weer in zijn vertouwde Jack Sparrow-outfit en nu geeft Entertainment Weekly een eerste kiekje van zijn personage in Black Mass weg. In de op feiten gebaseerde film van Scott Cooper (Crazy Heart, Out of the Furnace) is Depp te zien als een van Bostons meeste beruchte gangsters: Whitey Bulger.

Bulger was jarenlang de grote baas in de onderwereld van Boston, terwijl hij tegelijkertijd ook werkzaam was als informant voor de FBI. Klinkt bekend? Dat kan kloppen want het personage van Jack Nicholson in The Departed was ook losjes gebaseerd op Whitey Bulger. Departed-acteur Matt Damon heeft met Ben Affleck zelf ook een Whitey Bulger-film in ontwikkeling, maar die lijkt sinds de productie van Black Mass naar de achtergrond te zijn geschoven.

De eerste beelden van Black Mass werden vandaag al getoond aan het publiek om Cinemacon en werden daar zeer goed ontvangen. Depp is in de film te zien naast acteurs als Dakota Johnson (Fifty Shades of Grey) en Benedict Cumberbatch (The Imitation Game). De misdaadfilm moet op 17 september van dit jaar in de bioscoop verschijnen.