Eerste poster voor De Masters

Geplaatst: door de redactie

We schreven er vorig jaar al over: Mimoun Oaïssa, Ruben van der Meer, Guido Pollemans en Olivier Locadia - beter bekend als Willie Wartaal van De Jeugd Van Tegenwoordig -, vormen samen een rapformatie in De Masters. Die nieuwe Nederlandse film heeft nu zijn eerste officiële poster, met een door Henk Schiffmacher ontworpen logo.

Op bewegende beelden is het nog even wachten. Distributeur Dutch FilmWorks, dat de film uitbrengt, heeft wel alvast laten weten waar het door Ruud Schuurman geregisseerde - en samen met Oaïssa geschreven - De Masters over gaat:

Aziz (Mimoun Oaïssa) schreef in het buurthuis een track waarmee zijn rapcrew De Masters had kunnen doorbreken. Maar het liep anders en jaren later hebben Aziz en zijn maat Marco (Ruben van der Meer) een slecht betaald baantje in een fabriek. Marco gokt liever in het casino dan op een comeback, maar Aziz is nog altijd van plan om een hit te scoren.

Als zelfs zijn zoontje niet meer in hem gelooft en zijn ex hem de voogdij dreigt te ontnemen, is het alles of niets. De Masters moeten terugkomen! Het valt niet mee om de mannen enthousiast te krijgen; Lloyd (Willie Wartaal) is een paranoïde pizzabezorger en de brave Donny (Guido Pollemans) zit zwaar onder de plak bij zijn dominante vrouw. Maar Aziz krijgt ze zo ver om nog één keer met hem het podium op te gaan. Voor een hit gaan ze ver. Heel ver.

Naast Van der Meer, Oaïssa, Locadia en Pollemans zijn ook rollen weggelegd voor Elise Schaap, Lies Visschedijk, Jasmine Sendar, Nega, Steven 'Braboneger' Brunswijk en Robin Boissevain. Vanaf donderdag 21 mei in de Nederlandse bioscopen.