Eerste red-band trailer voor Alien: Covenant

Geplaatst: door Tom van Steensel

Als kerstcadeautje legde 20th Century Fox een trailer voor Alien: Covenant onder de boom. Ridley Scott keerde terug voor dit vervolg op Prometheus; het tweede deel in wat een trilogie van prequel-films op zijn grote doorbraak Alien moet gaan worden.

In Covenant ontdekken de kolonisten van het ruimteschip Covenant een op het eerste gezicht paradijselijke nieuwe planeet aan het uiteinde van het universum. Een nadere inspectie leert hen echter dat het gaat om een gevaarlijke wereld met één inwoner; de synthetische David (Michael Fassbender), de laatste overlevende van de Prometheus-expeditie. Fassbender is in de film ook te zien als een andere robot genaamd Walter.

Alien: Covenant heeft rollen voor onder meer Billy Crudup (Watchmen), Demián Bichir (The Hateful Eight) en Carmen Ejogo (Selma). Danny McBride (This is the End) speelt de piloot van het schip en Katherine Waterston (Inherent Vice) is de opvolger van Ellen Ripley, die aan de foto helemaal bovenaan te zien vooral gelijkenissen vertoont met het personage uit – het overigens niet door Ridley Scott zelf geregisseerde – Aliens uit 1986.

Alien: Covenant is vanaf 18 mei te zien in de Nederlandse bioscopen.