Eerste trailer voor The Accountant met Ben Affleck

Geplaatst: door de redactie

Zijn dit jaar verschenen western Jane Got a Gun met Natalie Portman heeft vooralsnog nog steeds geen Nederlandse bioscooprelease, van zijn volgende film staat die releasedatum wel al vast. Vandaag kreeg The Accountant van regisseur Gavin O'Connor (Warrior, Pride and Glory), met onder meer Ben Affleck en Anna Kendrick, bovendien een eerste officiële trailer. Waarin blijkt dat accountant alles behalve een stoffig baantje is.

Affleck speelt in het door Bill Dubuque (The Judge) geschreven drama Christian Wolff, een wiskundig genie met aanzienlijk meer affiniteit voor cijfers dan ieder ander. Achter de deuren van een klein onopvallend accountants kantoor, werkt hij als freelance accountant voor een van ‘s werelds machtigste criminele organisaties. Christian neemt samen met de afdeling misdaadhandhaving van het ministerie van Financiën, gerund door Ray King (Oscarwinnaar J.K. Simmons), een nieuwe cliënt aan: een vooruitstrevend roboticabedrijf. Een boekhoudkundig medewerkster (Anna Kendrick) heeft ontdekt dat er miljoenen dollars zijn verdwenen en dit moet tot op de bodem worden uitgezocht. Wanneer Christian grondig de boekhouding doorloopt en steeds dichter bij de waarheid komt, loopt ook het aantal dodelijke slachtoffers steeds verder op.

The Accountant moet op 10 november 2016 in de Nederlandse filmtheaters verschijnen. Tot die tijd moeten we het doen met onderstaande eerste trailer. Daarin wordt op de klanken van Radiohead's Everything In It's Right Place verder weinig over het verhaal bekend wordt, maar onze nieuwsgierigheid zeker gewekt is.