Eerste trailer voor Dallas Buyers Club

Geplaatst: door de redactie

Hij staat momenteel op een filmset met Christopher Nolan en is binnenkort te zien in de nieuwe Scorsese, maar Matthew McConaughey onderging ook nog even een fysieke transformatie voor het waargebeurde drama Dallas Buyers Club. Bekijk een eerste trailer.

Mocht McConaughey ook in deze film z’n shirt uittrekken (en die kans is altijd aanwezig), dan zal dat even wennen zijn. Hij viel twintig kilo af om gestalte te kunnen geven aan aids-patiënt Ron Woodroof. Woodroof kreeg in de jaren tachtig te horen dat hij HIV-positief was en maar dertig dagen te leven zou hebben. Met de medische kennis omtrent aids nog in de kinderschoenen, besloot hij daarop de halve wereld af te reizen op zoek naar alternatieve medicijnen (legaal en illegaal), om deze buiten het systeem om te distribueren.

Zijn partner in crime wordt gespeeld door Jared Leto (Requiem For A Dream, Lord of War), een acteur die een aantal jaren niet meer op het witte doek te zien was, maar nu terug is in de rol van de transseksuele Rayon (foto hierboven). Verder krijgt Woodroof bij het opzetten van zijn “buyers club” hulp van zijn door Jennifer Garner gespeelde dokter. De film verschijnt op 1 november in Amerika, maar heeft nog geen Nederlandse releasedatum.