Eerste trailer voor Dark Places met Charlize Theron

Geplaatst: door de redactie

Direct na het succesvolle Gone Girl krijgen we een tweede adaptatie van het werk van schrijfster Gillian Flynn voorgeschoteld. Het scenario liet ze dit keer over aan Gilles Paquet-Brenner (Sarah's Key) die ook regisseert. De hoofdrol in de film is voor Charlize Theron. Bekijk een eerste internationale trailer voor Dark Places.

Theron geeft gestalte aan Libby Day; een vrouw die ooit getraumatiseerd raakte door een vreselijke familietragedie. Als achtjarig meisje was ze getuige van de moord op haar zussen en haar moeder. Met hulp van haar getuigenis werd haar broer (als volwassene gespeeld door Corey Stoll uit House of Cards en het aankomende Ant-Man) uiteindelijk voor het misdrijf veroordeeld. Vijfentwintig jaar later wordt ze echter ingehaald door haar verleden wanneer ze zich inlaat met een genootschap dat op eigen houtje obsessief onderzoek doet naar bekende moordzaken.

Het verhaal van Dark Places vertoont enige raakvlakken met de heftige jeugd van Theron zelf, want ook zij maakte als tiener een familietragedie mee; toen de actrice vijftien jaar oud was schoot haar moeder uit zelfweer haar vader dood. Bijrollen in Dark Places zijn er voor Nicholas Hoult (die binnenkort ook naast Theron te zien is in Mad Max), Christina Hendricks (Detachment, Lost River), Chloë Grace Moretz (If I Stay) en Tye Sheridan (Joe, Mud). Dark Places verschijnt op 6 augustus in de bioscoop.