Eerste trailer voor Darkest Hour

Geplaatst: door Tom van Steensel

Na John Lithgow in de tv-serie The Crown en Brian Cox in Churchill, mag nu Gary Oldman gestalte geven aan Winston Churchill. Oldman is bijna onherkenbaar als de Britste premier in de trailer voor de film van Joe Wright (Atonement, Anna Karenina).

Slechts een paar dagen nadat hij premier van het Verenigd Koninkrijk is geworden, moet Winston Churchill (Oldman) meteen één van zijn zwaarste beproevingen doorstaan: hij moet kiezen of hij met Nazi Duitsland over een vredesverdrag wil onderhandelen, of dat hij voor de idealen en de vrijheid van zijn natie wil vechten.

Terwijl de niet te stoppen Nazi-troepen West-Europa binnenvallen en de dreiging van een invasie voelbaar is, heeft Churchill te maken met een onvoorbereid volk en een sceptische koning. En dan is ook zijn eigen politieke partij nog eens tegen hem aan het samenspannen. Churchill moet zijn moeilijkste dieptepunt overwinnen en een natie achter zich zien te krijgen in een poging de wereldgeschiedenis te veranderen.

Naast Oldman zijn onder anderen ook Ben Mendelsohn (Bloodline), Stephen Dillane (Game of Thrones), Lily James (Baby Driver) en Kristin Scott Thomas (Only God Forgives) te zien. De begin dit jaar overleden John Hurt was oorspronkelijk gecast als de Britse politicus Neville Chamberlain, maar werd door zijn steeds slechter wordende gezondheid uiteindelijk vervangen door Ronald Pickup (The Crown). Darkest Hour verschijnt op 18 januari in de Nederlandse bioscopen.