Eerste trailer voor Eddie The Eagle

Geplaatst: door de redactie

Matthew Vaughn produceerde de nieuwe film van zijn Kingsman-acteur Taron Egerton waarin de jongeling gezelschap krijgt van niemander minder dan Hugh Jackman. Bekijk ze als pupil en mentor in de trailer voor Eddie The Eagle.

In de film zien we hoe de vastberadenheid van Michael "Eddie The Eagle" Edwards hem de allereerste Britse schansspringer op de Olympische Wereldspelen maakte. Ondanks dat de slechtziende Edwards daar - om een understatement te gebruiken - niet echt hoog eindigde groeide hij in eigen land wel uit tot cultheld. De biopic is echter maar gedeeltelijk gebaseerd op het ware verhaal; zo geeft Jackman in de film gestalte aan de fictieve coach Bronson Peary, en niet aan Edwards' echte trainer Chuch Berghorn.

Verwacht dus vooral een uplifting sportfilm in de stijl van het eveneens door feiten geïnspireerde Cool Runnings over het Jamaicaanse bobsleeteam. Bijrollen zijn er voor onder meer Christopher Walken, Jim Broadbent en Jo Hartley. Dexter Fletcher (Wild Bill) deed de regie. Vanaf 31 maart te zien in de bioscoop.