Eerste trailer voor The Great Wall met Matt Damon

Geplaatst: door de redactie

Matt Damon is vanaf vandaag weer in de Nederlandse bioscopen te zien als de teruggekeerde Jason Bourne, maar de volgende actiethriller met hem in de hoofdrol staat al in de wachtkamer. The Great Wall van de Chinese regisseur Yimou Zhang is zelfs de grootste film ooit opgenomen in China en kreeg vandaag zijn eerste trailer.

Heel veel leren we niet van het eerste voorproefje, behalve dat Damon een pittig leger leidt dat het vanaf de Chinese Muur opneemt tegen een bovennatuurlijke dreiging. Of het gaat om aliens of mytische wezens, blijft onduidelijk. Naast Damon zijn in The Great Wall verder rollen weggelegd voor onder meer Willem Dafoe, Pedro Pascal en de Chinese actrice Tian Jing, binnenkort ook te zien in Kong: Skull Island.

Thomas Tull en Max Brooks (World War Z) verzonnen het verhaal voor The Great Wall. Jason Bourne-veteraan Tony Gilroy (The Devil's Advocate, Proof of Life, Michael Clayton) - hij schreef alle delen, behalve het laatste - pende vervolgens samen met Carlo Bernard en Doug Miro (Narcos, Prince of Persia: The Sands of Time, The Scorcerer's Apprentice) het scenario.

Voor Zhang betekent The Great Wall zijn eerste Engelstalige film. Tot nu toe leverde de Chinees alleen films af in zijn moedertaal. Daarnaast was hij de regisseur van de openingsceremonie van de Olympische Spelen van Beijing in 2008. Vier jaar later viel die eer trouwens ten beurt aan Trainspotting-regisseur Danny Boyle.

The Great Wall heeft een Nederlandse releasedatum van 26 januari 2017.