Eerste trailer voor How to Train Your Dragon 2

Geplaatst: door de redactie

Het eerste teasertje voor How to Train Your Dragon 2 diende vooral om de (mede door Roger Deakins mogelijk gemaakte) visuals te showen, het tweede trailertje laat wat meer van de personages en de verhaallijn zien. De film zelf verschijnt in de zomer van 2014.

Het vervolg speelt zich vijf jaar na het eerste deel af en volgt de verdere belevenissen van Hiccup (Jay Baruchel) en zijn draak Toothless. Vikingen en draken leven nog altijd in harmonie, maar het tweetal doet een ontdekking die de vrede wel eens ernstig zou kunnen bedreigen. Een groot gedeelte van de cast keert terug voor de sequel: onder meer Jonah Hill (22 Jump Street) als Snot, Christopher Mintz-Plasse (Kick-Ass 2) als Fishlegs, America Ferrera (Ugly Betty) als Astrid en Gerard Butler (300) als Stoick.

De nieuwe gezichten worden gevoiced door onder meer Cate Blanchett (Blue Jasmine), Kit Harington (Pompeii) en Djimon Hounsou (Gladiator). De regie en het script zijn wederom in handen van Dean DeBlois (Lilo & Stitch), die ook het origineel maakte. Cinematograaf Roger Deakins (Fargo, Skyfall) is opnieuw betrokken als visual consultant. How to Train Your Dragon 2 verschijnt op 4 juli in de bios.