Eerste trailer voor Marvel's Black Panther

Geplaatst: door de redactie

Hij speelde al een aanzienlijke rol in Captain America: Civil War, maar in navolging van meer superhelden uit het Marvel Cinematic Universe krijgt ook Black Panther zijn eigen standalone film. Bekijk de eerste teaser trailer voor het in februari verschijnende Black Panther.

Black Panther is het alterego van T'Challa (Chadwick Boseman), de prins van Wakanda die na de aanslag op zijn vader T'Chaka in Civil War de nieuwe koning van dat Afrikaanse koninkrijk is geworden. Aan hem de taak zijn land te beschermen tegen gevaar van zowel binnen als buitenaf.

Ryan Coogler (Fruitvale Station, Creed) regisseerde het actiedrama. In de trailer zien we onder meer Andy Serkis na Avengers: Age of Ultron terugkeren als Ulysses Klaue/Klaw, reprised Martin Freeman zijn rol als Everett K. Ross uit Civil War en zien we The Walking Dead’s Danai Gurira als één van de Dora Milaje, de vrouwelijke bodyguards van T'Challa.

Ook Michael B. Jordan (foto hierboven), die in zowel Fruitvale Station als Creed de hoofdrol op zich nam, Angela Bassett, Forest Whitaker, Lupita Nyong'o en Daniel Kaluuya hebben aanzienlijke rollen in de film en zien we voorbijkomen in onderstaande teaser. Black Panther heeft vooralsnog een Nederlandse releasedatum van 14 februari 2018.