Eerste trailer voor nieuwe Spike Jonze

Geplaatst: door de redactie

We kunnen eindelijk zien wat we een beetje mogen verwachten van wat tot eind vorig jaar nog door het leven ging als Untitled Spike Jonze Project. Hieronder staat namelijk de eerste trailer van Her.

In deze nieuwe film van - je raadde het al - Spike Jonze volgen we Theodore (Joaquin Phoenix); een eenzame schrijver, die zojuist een nieuw, futuristisch besturingssysteem op zijn computer heeft geïnstalleerd. Het systeem, met de stem van Scarlett Johansson, is er op ingesteld elke wens en behoefte van Theodore tegemoet te komen en tot zijn grote verbazing ontwikkelt zich daardoor een romance tussen hem en zijn pc.

Klinkt inderdaad als iets wat alleen uit de koker kan komen van Jonze. Trouwens, wie zou er niet verliefd worden op een computer met de stem van Johansson? Door de credits aan het einde van de trailer weten we overigens ook meteen dat de Canadese band Arcade Fire de muzikale omlijsting van de prent op zich heeft genomen. Niet mis. Bovendien is de rest van de cast ook niet te versmaden, met klinkende namen als Olivia Wilde, Amy Adams en Rooney Mara.

De film, waar Jonze zelf ook het script voor schreef, verschijnt eind dit jaar in de Nederlandse bioscopen.