Eerste trailer voor remake Peter en De Draak

Geplaatst: door de redactie

Een kleine veertig jaar geleden verscheen de familiefilm Peter en De Draak, een combinatie tussen live-action en animatie. Nu acht Disney de tijd rijp voor een hervertelling van het avontuur van weeskind Peter en zijn beste vriend Elliott, een groene draak. Vanaf half augustus in de Nederlandse bioscopen, vandaag verscheen een eerste trailer.

In Peter en De Draak vertelt meneer Meacham (Robert Redford), een houtsnijder, kinderen uit de buurt regelmatig verhalen over een woeste draak die diep in de donkere bossen van de Pacific Northwest in het noorden van Noord-Amerika woont. Zijn dochter Grace (Bryce Dallas Howard) werkt als boswachter en vindt de verhalen maar ongeloofwaardig. Totdat ze Peter (Oakes Fegley) ontmoet, een mysterieuze jongen zonder thuis of familie die beweert samen te leven met de gigantische groene draak Elliott. De beschrijving die Peter geeft over de draak lijkt verdacht veel op het mytische wezen uit de verhalen van Grace's vader. Samen met haar vriendin Natalie (Oona Laurence) gaat Grace op zoek naar de waarheid.

Regisseur David Lowery (Ain't Them Bodies Saints) castte verder onder meer Wes Bentley en Karl Urban in belangrijke rollen voor deze remake die vanaf 17 augustus in zowel Engels als Nederlands gesproken versie in de Nederlandse bioscopen te zien is.