Feuten: Het Feestje heeft eerste trailer

Geplaatst: door de redactie

Voor wie het nog niet wist: De succesvolle BNN-televisieserie Feuten krijgt een filmversie. Afgelopen zomer vonden de opnames van Feuten: Het Feestje plaats en de film heeft nu ook een eerste trailer. 

In Feuten: Het Feestje begint het nieuwe studiejaar voor studentencorps H.S.C. Mercurius met een gigantisch inschrijffeest. Eeuwige student Olivier de Ruyter (Tim Murck, Bellicher: Cel) vecht een conflictje uit met de politie die genoeg heeft van de overlast die Mercurius in de buurt veroorzaakt. Intussen heeft advocaat Bram Wagtmans (Manuel Broekman, De Marathon) heimwee naar het studentenleven en besluit hij die avond, voor het laatst, met zijn vrienden helemaal naar de klote te gaan op de sociëteit.

Naast Murck en Broekman zijn er in de film ook rollen weggelegd voor bijvoorbeeld Korneel Evers (De Heineken Ontvoering), Hanna Verboom (Achtste-groepers Huilen NietQuiz), Anna Speller, Evita Rozenberg, Daniel Cornelissen, Teun Kuilboer (Nova Zembla), Willem Voogd (Mees Kees) en Marcel Musters (De Bende Van Oss, Gooische Vrouwen).

Het door Lourens Blok geregisseerde Feuten: Het Feestje is vanaf donderdag 24 oktober 2013 - direct na de laatste uitzending van seizoen 3 en een paar maanden eerder dan aanvankelijk gepland - in de Nederlandse bioscopen te zien.