Fincher praat met Sony over Jobs-film

Geplaatst: door de redactie

Het heeft er alle schijn van dat het team achter The Social Network opnieuw gaat samenwerken aan een nieuwe biopic. Variety meldt vanavond dat David Fincher in gesprek is met filmstudio Sony Pictures over de regie van een film over het leven van Apple-oprichter Steve Jobs.

Het gaat daarbij om het door Aaron Sorkin geschreven script, gebaseerd op de vuistdikke biografie van Walter Isaacson. Sorkin schreef eerder ook het script van de film over Facebook-oprichter Mark Zuckerberg. Eerder dit jaar rondde hij het scenario voor zijn Jobs-film af.

Sorkin vertelde al in het openbaar dat zijn film is opgedeeld in drie lange scènes die zich backstage afspelen bij de lancering van drie gedenkwaardige Apple-producten: de Mac, NeXT en de iPod. “Het is alsof je schrijf over The Beatles”, zei de Amerikaan al eens in een interview. “Er zijn zo ontzettend veel mensen die Steve Jobs kenden en hem vereren.”

De laatste film die Fincher regisseerde voor Sony was The Girl With The Dragon Tattoo, de remake van de eerste film uit de Millennium-trilogie. Momenteel legt hij de laatste hand aan Gone Girl, met Ben Affleck in de hoofdrol, die in het najaar moet verschijnen. Mocht Fincher met Sony tot een akkoord komen over de regie van de Jobs-biopic, dan mag worden aangenomen dat opnames niet voor het eind van het jaar zullen beginnen.

Een Sorkin-Fincher collaboratie klinkt in ieder geval op papier een stuk interessanter dan de vorig jaar verschenen biopic Jobs met Ashton Kutcher in de titelrol. Die film kreeg niet alleen matige kritieken, ook aan de boxoffice vielen de resultaten flink tegen.