Fox werkt aan vervolg op Kingsman: The Secret Service

Geplaatst: door de redactie

Volgens ingewijden is 20th Century Fox officieel gestart met de productie van een vervolg op blockbusterhit Kingsman: The Secret Service. Gezien het succes van de eerste op een comic gebaseerde film geen verrassing natuurlijk, al is het nog maar de vraag of regisseur Matthew Vaughn überhaupt tijd heeft.

Vaughn (met beker) op de set van Kingsman: The Secret Service met Taron Egerton, Colin Firth en Samuel L. Jackson.

De half februari verschenen film met Colin Firth, Taron Egerton, Samuel L. Jackson (vanaf komende week te zien in Big Game), Mark Strong, Mark Hamill en Michael Caine in de voornaamste rollen, doorbrak afgelopen weekend de omzetmijlpaal van 400 miljoen dollar. Met zulke cijfers is het doorgaans niet de vraag óf, maar wanneer een sequel volgt.

Als het aan filmstudio Fox ligt gaat een tweede film waarschijnlijk zo snel mogelijk in productie. Het is echter maar de vraag of regisseur Matthew Vaughn, die ook meeschreef aan de eerste op de comic The Secret Service van Mark Millar en Dave Gibbons gebaseerde film, überhaupt tijd heeft. De X-Men: First Class en Kick-Ass regisseur heeft namelijk al een overvolle filmagenda en voormalig supermodel Claudia Schiffer zal haar echtgenoot toch ook nog wel eens willen zien.

Zo werd twee weken geleden bekend dat Vaughn in beeld is als regisseur voor een reboot van Flash Gordon. Daarnaast is hij momenteel bezig met een film over de Britse schansspringlegende Eddie 'The Eagle' Edwards en ontwikkelt hij met The Golden Age een andere comic book adaptatie, over superhelden in een bejaardenhuis. Opvallend: alle drie die projecten vinden plaats onder de vlag van 20th Century Fox.

Vaughn heeft zelf trouwens nooit onder stoelen of banken gestoken Kingsman: The Secret Service als startpunt van een mogelijke franchise te zien. Nog voor de release van de film half februari deed de filmmaker in interviews al ideetjes uit de doeken over vervolgfilms. Het wachten is nu op officieel bericht vanuit Fox.