Gervais maakt Special Correspondents voor Netflix

Geplaatst: door de redactie

Na komiek Adam Sandler zal ook Ricky Gervais zich toeleggen op een film speciaal voor Netflix. De streamingdienst en de Britse komiek hebben overeenstemming bereikt over een deal rond het afgelopen najaar aangekondigde Special Correspondents. Een satirische komedie die Gervais niet alleen heeft geschreven, maar ook zal regisseren.

Gervais met Jonah Hill in The Invention of Lying.

De 53-jarige Engelsman speelt samen met Eric Bana (recent nog te zien in Lone Survivor en Deliver Us From Evil) de hoofdrol in de film die gaat over een radiojournalist (Bana) die zijn beste tijd heeft gehad en zijn technicus (Gervais). Wanneer de twee naar Ecuador gestuurd worden om een reportage te maken over een oplaaiend conflict, besluiten ze hun eigen ontvoering te ensceneren. Vervolgens brengen ze daar verslag van uit. Niet vanuit Ecuador, maar vanuit een luxe appartement boven een Spaans restaurant in hartje New York.

Eric Bana was recent te zien in Deliver Us From Evil.

Ondertussen neemt het conflict in Ecuador steeds grotere vormen en krijgt hun eigen verhaal meer aandacht dan ze hadden verwacht. Het leidt ertoe dat de twee uit een soort schuldgevoel toch maar naar het Zuid-Amerikaanse land afreizen om op zoek te gaan naar de rebellen waarover ze al die tijd verslag hebben gedaan.

Regisseurs Stephen Mercant en Ricky Gervais op de set van Cemetery Junction.

Special Correspondents, een remake van het Franse Envoyés Très Spéciaux, wordt na The Invention of Lying en Cemetery Junction de derde speelfilm die Gervais (Muppets Most Wanted, Night at the Museum: Secret of the Tomb) regisseert en moet volgend jaar te zien zijn op Netflix.