Godzilla mag gaan vechten met King Kong

Geplaatst: door de redactie

Legendary Pictures schuift hun aangekondigde King Kong-film Skull Island door van Universal naar Warner Bros. Dat doen ze omdat Warner met Godzilla een ander bekend monster in de stal heeft staan en ze, je voelt het al aankomen, van plan zijn om de twee giganten een partij te laten matten in een cross-over.

Een concrete releasedatum voor de cross-over is er nog niet, maaar zowel Skull Island als de sequel op de meest recente Godzilla-film zouden ondanks de verschuiving geen vertraging op moeten lopen. Het vervolg op Godzilla moet verschijnen in 2018 en Skull Island staat gepland voor 2017. In die laatstgenoemde film volgen we een nieuwe expeditie naar het thuisfront van de gigantische aap. De cast bevat inmiddels namen als Brie Larson, Tom Hiddleston en Straight Outta Compton-acteurs Corey Hawkins en Jason Mitchell. Samuel L. Jackson en John C. Reilly zouden ook in beeld zijn.

Scenarist Max Borenstein werkt momenteel aan de scenario's van beide films en zal ongetwijfeld daarbij alvast wat rekening houden met de aankomende cross-over. King Kong en Godzilla stonden in 1962 al eens eerder tegenover elkaar in een cross-over. Destijds werden de monsters ongeveer even groot gemaakt - traditioneel gezien is Godzilla een stuk groter - om het gevecht eerlijk te houden.