Gouden Film voor Jack Bestelt een Broertje

Geplaatst: door de redactie

Meer dan honderdduizend Nederlanders zagen inmiddels Jack Bestelt een Broertje en daarom is de vrolijke familiefilm beloond met een Gouden Film. Regisseur Anne de Clercq, scenarioschrijver Anne Barnhoorn en castleden Matsen Montsma, Yenthe Bos, Georgina Verbaan en Bram Verhoofstad namen de award in ontvangst.

Naast de Gouden Film kregen scenarioschrijvers Anne Barnhoorn (l) en Anne de Clercq ook een Gouden Pen.

In Jack Bestelt een Broertje, lees hier onze recensie, wil hoofdpersoon Jack (Matsen Montsma) dolgraag een broertje. Eén probleempje: de achtjarige Jack heeft twee moeders (Georgina Verbaan en Jelka van Houten) en voor een broertje heb je zogenoemde Willies nodig, leggen zij hem uit. Dus gaat Jack samen met zijn vriendinnetje Harry (Yenthe Bos) op zoek naar geschikte Willies. Dat leidt hem langs onder meer Erik de Perik (Rick Paul van Mulligen), superheld Tommy (Patrick Stoof) en Berend (Tygo Gernandt), een crimineel met een enkelband.

Hoofdrolspelers Matsen Montsma en Yenthe Bos met de Gouden Film, omringd door Anne Barnhoorn (scenario), Anne de Clercq (regisseur), Georgina Verbaan (moeder Lea in de film) en Bram Verhoofstad (Jacks neef Monty).

Jack Bestelt een Broertje is de derde Nederlandse film dit jaar die de mijlpaal van honderdduizend bezoekers behaalt. Eerder al kregen komedie Homies en het historisch epos Michiel de Ruyter de award. Die laatste film heeft inmiddels ruim een half miljoen bezoekers, waardoor regisseur Roel Reiné onlangs ook al een Platina Film in ontvangst mocht nemen.

Bekijk hieronder een interview dat Filmpjekijken TV eerder had met hoofdrolspelers Matsen Montsma, Yenthe Bos, Georgina Verbaan, Jelka van Houten en Patrick Stoof en regisseur Anne de Clercq.