Grote vriendelijke reus wordt live-action film

Geplaatst: door de redactie

Iedereen die ooit acht jaar oud is geweest zal zich de tekenfilmadaptatie van The Big Friendly Giant (afgekort als BFG of GVR) herinneren. Producent Kathleen Kennedy vertelt dat Dreamworks er een nieuwe live-action adaptatie van gaat maken.

Dreamworks kocht eerder deze maand de rechten van het boek aan. Het script wordt geschreven door Melissa Mathison (de voormalig echtgenote van Harrison Ford) die eerder met Kennedy werkte aan E.T.. Kennedy is momenteel op de promotietour voor de Blu-ray release van die laatstgenoemde film en kan (of wil) verder nog niet veel zeggen over de Roald Dahl-adaptatie, behalve dan dat het om een live-action film gaat en het script al een behoorlijk eind gevorderd is.

Kennedy gaf ook nog een korte update omtrent de volgende Jurassic Park: Rik Jaffa en Amanda Silver zijn volgens haar nog steeds druk aan het schrijven. Verder laat ze weten dat het geen makkelijke opgave is om ervoor te zorgen een sequel waar het publiek al zo lang op wacht niet teleurstelt. Het script van de Rise of the Planet of the Apes-schrijvers moet ervoor zorgen dat de franchise weer nieuw leven krijgt.