Han Solo goes solo met Lord en Miller

Geplaatst: door de redactie

Na eerder een jonge Indiana Jones (o.a. gespeeld door River Phoenix in The Last Crusade) komt ook de jonge Han Solo dichterbij. Lucasfilm kondigde aan dat Phil Lord en Chris Miller - 21 Jump Street, The Lego Movie (foto boven), Cloudy with a Chance of Meatballs - zijn aangesteld om de spin-off die zich focust op het door Harrison Ford beroemd gemaakte Star Wars-personage te regisseren.

Wie de jonge Solo gaat spelen is nog niet bekend, maar de spin-off is alvast ingepland voor een release op 25 mei 2018. Het script is zelfs ook al klaar en is afkomstig van Lawrence Kasdan - scenarist van onder meer The Empire Strikes Back (foto onder) en Raiders of the Lost Ark - die ook meeschreef aan de nieuwe trilogie Star Wars-films. Kasdan schreef het scenario samen met zijn zoon Jon. In de prequel zal duidelijk worden hoe Han Solo de onverschrokken dief en smokkelaar werd die uiteindelijk in zee zou gaan met Luke Skywalker en Obi-Wan Kenobi in de eerste Star Wars-film uit 1977.

Lord en Miller lieten weten dat hun aanstellen een droom is die werkelijkheid wordt, zeker voor Miller die ooit als stageloper begon bij Lucasfilm. Ze zullen van deze Star War spin-off meteen hun eerstvolgende project maken, dus dat is mogelijk slecht nieuws voor Warner Bros. dat hoopte dat Lord en Miller hun scenario voor The Flash ook zelf zouden regisseren. Lucasfilm liet verder weten dat de spin-off van Lord en Miller niet dezelfde spin-off is die oorspronkelijk gemaakt zou worden door Josh Trank.